Gå till huvudinnehållet

Fröer Eco Grow Sommarsquash Black Beauty Eko

Mycket lättodlad, snabbväxande sommarsquash som ger riklig skörd av cylindriska, mörkgröna frukter som efterhand mörknar och fruktköttet är vitt och mört.
Miljömärke Kravmärkt

Egenskaper

Black Beauty är en mycket lättodlad och snabbväxande sommarsquash som ger en riklig skörd med cylindriska, mörkgröna frukter som efterhand mörknar med vitt, mört fruktkött av hög kvalité.

Squashen är god att används färsk i sallader, grillad eller i grytor men kan även förvällas och frysas in. Även blommorna är ätliga.

Planteringsråd:

Så fröna på 2 cm djup i såjord, vattna och placera i ett varmt läge på ca 20-24 °C, täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge.

När plantorna börjat gro, placera i ett svalare läge, runt 18 °C med mycket ljus. Var försiktig med vattning så plantan inte får rothalsröta.

Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i uppvärmd jord, gödsla rikligt. Fröna kan även direktsås på växtplatsen när jorden är ca 15 °C.

  • Mycket lättodlad sommarsquash
  • Ger riklig skörd
  • Ekologiska fröer

Eco Grow

Eco Grow erbjuder helt ekologiska fröer. De arbetar med gamla kulturarvssorter och särskilt arter och sorter som är särskilt tåliga och resistenta mot olika sjukdomar.