Gå till huvudinnehållet

Fröer Eco Grow Slanggurka Bono Eko

Snabbväxande, högavkastande och tålig gurka som ger mörkgröna gurkor med ett tunt skal. Slanggurka Bono tål att odlas i kallare klimat.
Miljömärke Kravmärkt

Egenskaper

Slanggurka Bono är en snabbväxande och högavkastande sort som ger mörkgröna gurkor med ett tunt skal. Den tåliga gurksorten tål att odlas i kallare klimat och är främst avsedd för färskkonsumtion.

Odlingsanvisningar

Så fröna på 1 cm djup i såjord, vattna och placera i ett läge på ca 22-25 °C. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 20 °C med mycket ljus. Var försiktig med vattning så plantan inte får rothalsröta.

Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge. Skörda gurkorna efterhand när de nått önskad storlek. Låt dem inte växa sig för stora då skalet blir tjockt och kärnhuset blir storvuxet.

  • Tålig sort som kan odlas i kallare klimat
  • Högavkastande
  • Ekologiska fröer

Eco Grow

Eco Grow erbjuder helt ekologiska fröer. De arbetar med gamla kulturarvssorter och särskilt arter och sorter som är särskilt tåliga och resistenta mot olika sjukdomar.