Gå till huvudinnehållet

Fröer Eco Grow Grönkål Westland Winter Eko

En mycket tålig och rikgivande grönkål med mörkt gröna och krusade blad. De goda bladen kan skördas hela vintern fram till mars.
Miljömärke Kravmärkt

Egenskaper

Grönkål Westland Winter är en otroligt tålig och rikgivande sort med mörkt gröna och krusade blad. De mycket goda bladen kan skördas hela vintern fram till mars och kan användas både färska och tillagade samt som dekoration.

Planteringsråd

Så fröna på 1 cm djup i såjord, vattna och placera i ett läge på ca 20-22 °C. Täck sedan sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 18 °C med mycket ljus. Dock inte kallare än 14 °C då risken för stocklöpning ökar.

Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i näringsrik jord. En lätt frostnatt tål de flesta kålsorterna. Fiberduk och kålnät skyddar mot skadeinsekter. Godast efter ett par frostnätter.

  • Tålig och kan skördas hela vintern
  • Passar både till matlagning och dekoration
  • Ekologiska fröer

Eco Grow

Eco Grow erbjuder helt ekologiska fröer. De arbetar med gamla kulturarvssorter och särskilt arter och sorter som är särskilt tåliga och resistenta mot olika sjukdomar.