Gå till huvudinnehållet

Fröer Eco Grow Chili De Cayenne Eko

En produktiv chilipeppar som ofta ses torkad och mald till en het krydda och som kan användas både färsk, inlagd eller torkad.
Miljömärke Kravmärkt

Egenskaper

Chilipeppar de Cayenne ses ofta torkad och mald till en het krydda men kan användas både färska, inlagda eller torkade. Frukterna blir ca 12 cm långa och går från gröna till röda under sin mognadsfas med en scoville på 30 000 - 50 000 scoville.

Planteringsråd

Så fröna i såjord på 0,5 cm djup, vattna och placera i ett läge på ca 25 °C. Täck sedan sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge.

När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 20 °C med mycket ljus. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge, gärna på en varm balkong eller växthus.

För att hjälpa blommorna med pollinering kan du antingen skaka plantan eller använda en liten pensel. Skörda efterhand för riklig skörd.

  • Perfekt att odla på balkong
  • Kan användas både färsk, inlagd eller torkad
  • Ekologiska fröer

Eco Grow

Eco Grow erbjuder helt ekologiska fröer. De arbetar med gamla kulturarvssorter och särskilt arter och sorter som är särskilt tåliga och resistenta mot olika sjukdomar.