Gå till huvudinnehållet

Fröer Eco Grow Basilika Italiano Classico Eko

Klassisk örtkrydda från medelhavet med stora gröna buckliga aromatiska blad med fyllig smak. De vita blomspirorna uppskattas av pollinerare!
Miljömärke Kravmärkt

Egenskaper

Basilika Italiano Classico är en klassisk örtkrydda från medelhavet. De stora gröna, buckliga och aromatiska bladen med fyllig smak passar utmärkt till pesto eller sallad. Bladen används både färska, frysta och torkade.

Basilikans vita blomspiror är både dekorativa och ätliga och uppskattas av pollinerare.

Planteringsråd:

Så fröna på 0,2 mm djup i såjord, alternativt täck endast med ett tunt lager vermiculite. Vattna och placera i ett läge på ca 22-25 °C. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 20 °C med mycket ljus.

Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över i ett varmt och skyddat läge på friland eller växthus. Skörda blad och kvistar under hela säsongen fram till frosten. Toppa basilikan för ett buskigare växtsätt.

  • Uppskattas av pollinerare
  • Kan användas både färsk, torkad eller fryst
  • Ekologiska fröer

Eco Grow

Eco Grow erbjuder helt ekologiska fröer. De arbetar med gamla kulturarvssorter och särskilt arter och sorter som är särskilt tåliga och resistenta mot olika sjukdomar.