Förstoring av bild

Fodertillskott Trikem Vimital Magnesium, 750 g

Art nr: 1231362
Vimital
0 (0)

Vimital Magnesium är ett rent magnesiumtillskott helt utan tillsatser skonsamt för hästens tarmar. Tillskottet innehåller magnesiumfosfat, magnesiumoxid och natrium för maximalt upptag och bästa smaklighet. 

99,90
(79,92 exkl. moms)
Jfr pris 133,2 kr/kg
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2021-01-20 18:10
Egenskaper för Fodertillskott Trikem Vimital Magnesium
Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, en aktivator för ett flertal enzymer och nödvändig bland annar för nerv- och muskelfunktion samt hjärta och kärl. Magnesium kan inte lagras i kroppen och måste därför ingår i den dagliga foderstaten.

Symtom på magnesiumbrist är nervös överreaktion där hästen inte kan hantera den naturliga reaktionen på fara och därför blir svårhanterad. Kan även visa sig på normalt lugna hästar som i till exempel tävlingsituationer blir spända. Magnesiumnivån räcker då inte till för att hantera de stressrelaterade ämnen som frigörs i speciella situationer.

Magnesiumbrist påverkar också musklernas koordination och man kan ibland se symtom om man drar lätt med fingrarna över sidan på hästen och musklerna ”darrar”. Man bör vara extra observant på behovet av att ge magnesium vid sjukdomstillstånd och smärta eller när hästen svettas mycket, till exempel vid träning. Diarre eller sur avföring skapar också behov av extra tillskott.

Andra tittade även på
Fri frakt till butik på granngården.se
Fri frakt till butik*
Fri retur i butik*
30 dagar öppet köp*

*En del produkter har avvikande regler för frakt/retur/öppet köp. Läs mer i våra köpvillkor.