Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Trikem Vimital Fokus, 600 g

Vimital Fokus är ett kompletteringsfoder från Trikem som tillför ämnen hästen behöver för att hantera stress och behålla koncentrationen, till exempel vid inlärning, träning, tävling eller transport. Innehåller de beprövat nervstabiliserande ämnena thiamin (B1), tryptofan och magnesium. Mer

Art.nr : 1231700

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Fodertillskott Trikem Vimital Fokus
I en stressituation frigörs ämnen som triggar hästens reaktion. Det är en medfödd reflex som ska skydda hästen vid plötslig fara så att den reagerar snabbt, utan att värdera situationen. De triggande ämnena måste sedan neutraliseras av andra ämnen i kroppen. Thiamin, tryptofan och magnesium ingår alla i den stabiliserande processen. Har hästen brist på dessa ”motmedel” så har den inte heller någon möjlighet att balansera sin reaktion och blir svår att hantera eller tappar fokus.

Vimital Fokus kompletterar den brist på naturliga näringsämnen som finns hos många hästar med stressymtom eller dåligt temperament. Tillsats av jästkultur stimulerar tarmens mikroflora och förbättrar upptaget av näringsämnen. 

Användning
Ges till hästar som överreagerar på stressituationer, har svårt att avreagera eller varvar upp sig mentalt vid träning, tävling eller ovana situationer.

Dosering 
30 ml/dag (ca 25 g) till stor häst (550 kg) i foder. Dubbel dos de första 5 dagarna eller inför förväntad stressituation. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

Innehåll (per 30 ml)
Tryptofan: 3000 mg
Thiamin (B1): 500 mg
Magnesium: 3000 mg
Jästkultur: 6000 mg
Dextros

Hållbarhet
24 mån. Se bäst före datum.

Förvaring
Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser.

  • Stabil och mer fokuserad häst
  • Kompletteringsfoder
  • Bra vid inlärning, träning, transport