Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Trikem Vimital Electrolytes, 1500 g

Trikem Vimital Elektrolyt är ett effektivt kosttillskott som återställer saltbalansen när hästen svettas. Tillsats av elektrolyter bidrar till snabbare återhämtning och bättre prestation. Mer

Art.nr : 1231703

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Fodertillskott Trikem Electrolytes

En häst kan förlora 10-15 liter vätska per timme under träning. Ger man enbart vatten som ersättning kan det ta upp till 4 dygn för hästen att återfå saltbalansen. Fodertillskott Electrolytes är baserad på att ersätta saltbalansen främst via natriumklorid men också andra föreningar med natrium, som är det ämne som hästen behöver vid vätskeförlust. Natriumbrist kan även blockera den naturliga törstreflexen, vilket gör det svårare att ge hästen ersättning. För att öka smakligheten är tillskottet formulerad i glukos. Elektrolytbrist kan leda till uttorkning med bland annat låg prestationsförmåga, dålig syretransport och muskelkramp.

Användning

Ges efter träning där hästen svettats. Du kan inte ge elektrolyt i förebyggande syfte eftersom kroppen inte kan tillgodogöra sig dem när det inte finns behov. Bäst är att ge Electrolytes utblandat i vatten, men om hästen inte dricker tillräckligt snabbt så går det utmärkt att blanda i fodret.

Dosering 

50 ml/dag vid lätt träning. 100 ml/dag vid hård träning eller svettning. Blanda i fodergivan för snabbt och säkert upptag alternativt lös upp i 10 liter vatten.

Innehåll (per 20 g) 

Natrium: 10 g 

Magnesium: 55 g

Natriumklorid 

Natriumbikarbonat 

Natriumcitrat

Magnesiumsulfat 

Dextros

Hållbarhet

24 mån. Se bäst före datum

Förvaring

Förvaras torrt och svalt.

Registrerad hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser

  • Återställer saltbalansen vid svettning
  • Ersätter obalans av elektrolyter
  • Formulerad i glukos