Förstoring av bild

Fodertillskott Trikem Vimital E-plus, 1000 g

Art nr: 1231701
Vimital
0 (0)

Trikem Vimital E-Plus är ett komplett E-vitamintillskott med selen som behövs för att hästen ska kunna metabolisera E-vitaminen. Innehåller lysin och metionin som är viktiga essentiella aminosyror som bland annat bygger upp och reparerar muskler, ben och mjuka vävnader.

249 :-
(199,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2018-03-17 13:13

Egenskaper för Fodertillskott Trikem Vimital E-Plus
E-vitamin har stor betydelse för att hästens muskelfunktion. Brist uppstår lätt vid kyla, foderbyten och dräktighet. Påverkar prestationsförmåga och uthållighet samt bidrar till hästens välmående. E-vitamin påverkar även blodtillförseln till musklerna genom att vara en viktigt del i rehabilitering av blodkärlen. 

Ensilerat hö är oftast fattigare på E-vitamin då syrorna vid ensileringsprocessen bryter ner vitaminen. Innehåller även selen, zink och mangan som är spårämnen som behövs i näringsomsättningen och uppbyggnad av muskler. 

Dosering 
30 ml/dag till stor häst (550 kg). Räcker i 50 dagar per kg. Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

Innehåll (per 20 g)
E-vitamin: 500 mg
Selen (selenmethionin): 2,2 mg
Mangan (kelaterad): 10 mg
Zink (kelaterad): 10 mg
Lysin: 1000 mg
Methionin: 1000 mg
Dextros    

Hållbarhet 
24 mån. Se bäst före datum.  

Förvaring 
Förvaras torrt, svalt och väl försluten.

Registrerad hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser.

Andra köpte också