Gå till huvudinnehållet

Fodertillskott Trikem Multi Liquid, 2,5 l

Komplett vitamin- och mikromineralpreparat för din häst. Tillskottet är särskilt anpassat för att balansera eventuella brister som kan uppstå ur modern hästhållning och hård träning.

Egenskaper

Med Trikem Multi Liquid produkter kan du enkelt reglera tillskotten utifrån din hästs individuella förutsättningar. Tillskottet fokuserar på rätt balans av mikromineraler och vitaminer så att du undviker brister eller överdosering av enskilda ämnen. 

Behovet av vitaminer och mikromineraler ökar snabbt under vintern och tidiga våren när grovfodret inte längre har samma näringsinnehåll och då kan det vara nödvändigt att förse din häst med tillskott. Hästen har inte möjlighet att själv hitta kompletterande näring när utevistelsen begränsas till vinterhagar. 

Träning och tävling året runt kräver samma mängd näringsämnen som under sommarhalvåret, men tillgången minskar självklart när hästen inte kan beta färskt gräs och dessutom får mindre tillgång på grund av ökad brist i grovfodret. 

Användning: Trikem Multi Liquid kompletterar foderstatens vitamin- och mikromineralgiva. Till hästar i träning och tävling samt äldre hästar ges tillskottet för att upprätthålla tillgången på alla viktiga vitaminer och mikromineraler och undvika svackor i kroppens möjlighet till snabb återhämtning. 

Utgå från en grundläggande foderstat och komplettera behovet av makro- och mikromineraler samt vitaminer. Då din häst ökar i prestation kompenserar du behovet av extra vitaminer och mikromineraler med större dos Multi Liquid. 

Dosering: Dosering 25 ml dagligen till stor häst (500 kg) i samband med foder. 

Övriga hästar i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift. 

Häst i hård träning ges 50 ml/dag. 

Innehåll (per 30 ml) 

Vitamin A: 18500 IE 

Vitamin D: 3700 IE 

Vitamin E: 590 mg

Vitamin B1: 44 mg 

Vitamin B2: 12 mg 

Vitamin B6: 3,7 mg 

Vitamin B12: 110 mcg 

Vitamin C: 110 mg 

Nikotinsyra: 55 mg 

Pantothensyra: 26 mg 

Biotin: 740 mcg 

Folsyra: 18,5 mg 

Koppar: 80 mg 

Järn: 74 g 

Mangan: 100 mg 

Selen: 900 mcg 

Kobolt: 300 mcg 

Zink: 149 mg 

Jod: 1, 85 mg 

Bor: 12 mg 

Betain: 2075 mg 

Hållbarhet: 24 mån. Se bäst före datum. 

Förvaring: Förvaras mörkt, svalt och väl försluten. 

Registrerad hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser.

  • Komplett vitamin & mikromineralpreparat
  • Samtliga viktiga vitaminer
  • Formulerad för att balansera brister