Gå till huvudinnehållet

Äggkläckningsmaskin

En äggkläckningsmaskin simulerar en höna och är till för ruvning och kläckning av ägg.

Äggen som du placerar i maskinen hålls varma i optimal luftfuktighet och en temperatur på på 38 °C, vilket är densamma som en hönas kroppstemeratur.

Äggkläckare hos Granngården i butik och online

Vi på Granngårdens har äggkläckningsmaskiner för proffsbruk och hobbybruk. Maskinerna kan användas både till kycklingägg eller hönsägg, men också till kalkonägg, fasanägg, gåsägg, vaktelägg och ankägg. I sortimetet finns modellerna "Ryom helautomatisk", "Smart" och "MG 50 Junior". Du kan både köpa äggkläckningmaskiner online på granngården.se och i butik.

Helautomatisk äggkläckningsmaskin

I princip alla ägg kräver vändning minst tre gånger om dagen under tiden för ruvning fram till de sista dagarna innan kläckning. En äggkläckningsmaskin med automatik sköter vändningen åt dig så du slipper komma ihåg att själv vända äggen. Det är absolut att rekommendera för dig som har löpande äggproduktion eller ett större antal ägg. Du behöver varken vara på plats eller öppna maskinen, den går av sig själv. I de allra flesta helautomatiska maskiner kan du dessutom ställa in stopptid för vändningen i god tid innan äggen kläcks. I vårt sortiment finns de helautomatiska äggkläckningsmaskinenerna "Ryom helautomatiskt vändning" och "MG 50 Junior". Den senare vänder äggen efter bestämda tidsintervaller. Glöm inte bort att köpa till värpfoder för höns, värpreden och äggkartonger så är du redo för lyckad äggproduktion!

Manuell äggkläckningsmaskin

En manuell äggkläckare innebär att du du själv vänder dina ägg ett och ett. Det betyder att du måste öppna dina maskin ungefär tre gånger om dagen och vända äggen. En manuell maskin passar dig som har ett fåtal ägg eller äggproduktion mycket sällan. Vår modell "Smart äggkläckare" är manuell i grunden. För att få "Smart" äggkläckare automatisk erbjuder vi ett automatiskt äggvändningssystem vilket kan köpas till som tillbehör.

Köpa bästa äggkläckningsmaskinen

Det som i grund och botten avgör vilken äggkläckningsmaskin som är bäst för dig är antalet ägg du producerar. En äggkläckares kapacitet mäts i mängden ägg som ryms så ju större kapacitet desto fler ägg får du plats med. För att avgöra rätt maskin för dig krävs såklart att du vet hur många hönor du vill ha, inräknat antal tuppar som föds (ca 50%). Därtill behöver du ha i åtanke att alla ägg inte kläcks.

En annan viktig sak att ha i åtanke är att köpa en makin som innehar EU-standard, vilket alla våra maskiner har. Många är på jakt efter en billig äggkläckningsmaskin vilket ofta kan innebära sämre kvalitet. Investera hellre några extra kronor för att få optimala förutsättningar till en bra produktion.

Välkommen att köpa din äggkläckningsmaskin i butik eller online på granngården.se. Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kundtjänst eller besök oss i butik så hjälper vi dig välja rätt maskin.

4 produkter

Visar sida 1 av 1