Gå till huvudinnehållet

Äggkläckningsmaskin

En äggkläckningsmaskin simulerar en höna och är till för ruvning och kläckning av ägg. Äggen som du placerar i maskinen hålls varma i optimal luftfuktighet och en temperatur på på 38 °C. Det är samma temperatur som en hönas kroppstemperatur. Hos oss hittar du både äggkläckare för proffsbruk och för dig som har hobbyhöns. Du kan ha både hönsägg och andra fågelägg i maskinerna.

Löpande plockas obefruktade ägg bort ur kläckaren och när det är dags för kläckning hörs ljud inuti äggen, kycklingen börjar med att picka ett litet hål i äggskalet och tar sig sedan ut ur ägget. De kan vara kvar i kläckaren ett tag efter de kläckts för att hålla sig varma och torka upp ordentligt i fjädrarna. Att kläcka egna ägg är fascinerande och superspännande både för vuxna och barn.

Äggkläckare hos Granngården i butik och online

Vi på Granngårdens har äggkläckare för proffsbruk och hobbybruk. Maskinerna kan användas till hönsägg men också till kalkonägg, fasanägg, gåsägg, vaktelägg och ankägg. Du kan både köpa äggkläckningmaskiner online på granngården.se och i butik.

Helautomatisk äggkläckningsmaskin

I princip alla ägg kräver vändning minst tre gånger om dagen under tiden för ruvning fram till de sista dagarna innan kläckning. En äggkläckningsmaskin med automatik sköter vändningen åt dig så du slipper komma ihåg att själv vända äggen. Det är absolut att rekommendera för dig som har löpande äggproduktion eller ett större antal ägg. Du behöver varken vara på plats eller öppna maskinen, den går av sig själv. I de allra flesta helautomatiska maskiner kan du dessutom ställa in stopptid för vändningen i god tid innan äggen kläcks.

I vårt sortiment finns de helautomatiska äggkläckningsmaskinenerna "Ryom helautomatiskt vändning" och "MG 50 Junior". Den senare vänder äggen efter bestämda tidsintervaller. Glöm inte bort att köpa till värpfoder för höns, värpreden och äggkartonger så är du redo för lyckad äggproduktion!

Manuell äggkläckningsmaskin

En manuell äggkläckare innebär att du själv vänder dina ägg ett och ett. Det betyder att du måste öppna din maskin ungefär tre gånger om dagen och vända på äggen. En manuell maskin passar dig som har ett fåtal ägg eller äggproduktion mycket sällan. Det är helt enkelt en liten äggkläckningsmaskin för småskalig äggproduktion. I den manuella maskinen är det klurigare att få till rätt temperatur och luftfuktighet.

Köpa bästa äggkläckningsmaskinen

Det som i grund och botten avgör vilken äggkläckningsmaskin som är bäst för dig är antalet ägg du producerar. En äggkläckares kapacitet mäts i mängden ägg som ryms så ju större kapacitet desto fler ägg får du plats med. För att avgöra rätt maskin för dig krävs såklart att du vet hur många hönor du vill ha, inräknat antal tuppar som föds (ca 50%). Därtill behöver du ha i åtanke att alla ägg inte kläcks.

En annan viktig sak att ha i åtanke är att köpa en maskin som innehar EU-standard, vilket alla våra maskiner har. Många är på jakt efter en billig äggkläckningsmaskin vilket ofta kan innebära sämre kvalitet. Investera hellre några extra kronor för att få optimala förutsättningar till en bra produktion.

Köp äggkläckningsmaskin hos Granngården

Välkommen att köpa din äggkläckningsmaskin i butik eller online på granngården.se. Har du fler frågor? Kontakta gärna vår kundtjänst eller besök oss i butik så hjälper vi dig välja rätt maskin.

Kategori & Filter
    • Populära
7 produkter

Visar sida 1 av 1

Kategorier