Gå till huvudinnehållet

Flugmedel Emin Optimal Refill, 1 l

Optimal är ett medel med brett spektra som tack vare sin mikroinkapsling av den aktiva substansen är relativt låggiftig. En täckande behandling med Optimal ger en långtidseffekt på upp till 2 dygn.

Egenskaper

Optimal är ett mikroinkapslat mygg- och insektsspray för hästar. Optimal är ett medel med brett spektra som verkar repellerande mot insekter, stora som små och mot olika myggarter som sprider malaria, gula febern och dengue. Optimal repellerar även andra insekter som stickmyggor, knott och broms. Det minskar även risken för bett av fästing.

Den aktiva substansen är mikroinkapslad Icaridin, vars egenskaper i sig bland annat gör den lågabsorberande för hud. Testresultat av Icaridin visar på ett dermalt upptag på 0,3% och mikroinkapslingen i Optimal minskar upptaget ytterligare, så upptaget i huden är försumbart.

Optimal ska appliceras med lätta sprayduschar på utsatta ställen. Undvik kontakt med ögonen. Skaka flaskan före användning.

Hästar skall behandlas 1 till 2 ggr per dygn för att ge ett fullgott skydd mot ohyran. En täckande behandling ger en långtidseffekt på ca 1-2 dygn.

Optimal har en svag doft och lämpar sig därför väl för doftkänsliga personer. Skonsamt mot läder, plast och konstmaterial.

Hållbarhet: 3 år från tillverkningsdatumet om produkten förvaras mörkt och i rumstemperatur.

  • Skyddar mot flertal insekter
  • Skydd upp till två dygn
  • Skonsam mot läder