Gå till huvudinnehållet

Fikonbuske

Tropiskt inslag i trädgården med vackert bladverk med stora flikiga blad. Plantera i kruka för bästa hållbarhet och möjlighet att kunna övervintra den.

Egenskaper

Fikonbusken är ett härligt tropiskt inslag i trädgården med sitt vackra bladverk med stora flikiga blad. Busken bildar sötsmakande små frukter i september till oktober. Frukterna är päronlika och har ett mjukt rosa fruktkött. Höjd 2-3 meter.

Fikonbusken kräver mycket värme, sol och gärna vindskyddat läge. Plantera i kruka för bästa hållbarhet och möjlighet att kunna övervintra den. Busken trivs i näringsrik, väldränerad och kalkrik jord. Beskär i juli till september, ta bort skadade, inåtväxande och korsande grenar.

Observera att fikonträdets blad faller av över vintern och ska då vattnas väldigt sparsamt. Till våren kommer plantan igång igen med nya blad och frukter. Tänk på att trädet kan se annorlunda ut beroende på när på året den levereras. Levereras den tidig vår kan den sakna blad.

Latinskt namn: Ficus Carica

Kategori: Altan-Terassväxt

Uppskattad leveranshöjd (total höjd inkl kruka): 140-150 cm

Krukstorlek: 35 cm

Vatten: Normalt

Placering: Soligt

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.