Gå till huvudinnehållet

Fågelholk Granngården Sparvuggla

En fågelholk i trä från Granngården utformad för sparvugglors behov. Fågelholken har ett tjockt framstycke eftersom sparvugglan föredrar en längre ingångstunnel. Mer

Art.nr : 1261468

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Egenskaper

Egenskaper för Fågelholk Granngården Sparvuggla
Sparvugglan är en av de minsta ugglorna, inte mycket större än en stare. Den är också en av de vanligaste ugglorna. Sparvugglan väljer sällan en vanlig fågelholk då den känner sig tryggare med ett djupare hål som efterliknar tjockleken av en trädstam. En tjockare frontplatta har visat sig vara lösningen för att locka denna fågel till bostaden.

Fyll uggleholkens botten med sågspån, torv eller murket trämaterial cirka 5 cm upp. Holkens tak sätts fast och demonteras med stjärnmejsel (6 skruvar), bara lägg takdelen i fas med sidokanten och skruva i. Häng sedan fågelholken på 4-6 meters höjd. Eftersom denna holk är tyngre än vanliga småfågelholkar krävs en stadigare uppfästning. Trä därför ett rep genom de större hålen och runt trädstammen om holken ska monteras mot ett träd. Det går även att stadga botten mot trädet med en medföljande fästbygel. Ska holken fästas på en vägg kan de tre fästbyglarna med fördel användas.