Gå till huvudinnehållet

Energifoder Lantmännen Protect Strong T 25 kg

Blodsockerhöjande kompletteringsfoder som motverkar energibrist hos nötkreatur och får. Ger ett extra energitillskott i samband med kalvning och lamning.

Egenskaper

Lantmännen Protect Strong T är ett blodsockerhöjande kompletteringsfoder som motverkar energibrist hos nötkreatur. Det kan även ges till tackor i samband med lamning.

Energifodret har en optimal balans mellan blodsockerhöjande komponenter som glycerol/propylenglukol/propionsyra/niacin. Fodret innehåller även de livsnödvändiga vitaminerna A, D och E.

Strong T ger ett extra näringstillskott i samband med kalvning/lamning när behovet är som störst, höjer blodsockernivån och minskar risken för att djuren drabbas av produktionsstörningar.

Lantmännen Protect Strong T ges till mjölkkor och kvigor som förväntas nå en hög mjölkproduktion under kommande laktation.

Rekommenderad användning

Mjölkkor och kvigor i samband med kalvning: Ersätt 1 kg kraftfoder med 1 kg Protect Strong. Utfodringen startar ca 3 veckor före beräknad kalvning och fortsätter under de 3-6 första veckorna av laktationen.

Tackor i samband med lamning: Ersätt 0,2 kg kraftfoder med 0,2 kg Protect Strong per tacka från lamning och under den första månaden av digivningen.

Sammansättning: Vete, betpellets, lusernmjöl, glycerol, propylenglykol (1, 2 propandiol)

Analytiska beståndsdelar g/kg: Energi 13 MJ, Råprotein 110, Råfett 20, Växttråd 110, Aska 46, Vattenhalt 120

Tillsatser per kg: Vitamin A (3a672a) 40 000 IE, Vitamin D (E671) 10 000 IE, Vitamin E (E3a700) 1 500 mg, Niacinamid (3a315) 5 000 mg, Natriumpropionat (E281) 30 g

Hållbarhet och lagring: Bör förbrukas inom 12 månader från tillverkningsdag - se bäst före på förpackningen.

Lantmännen

Lantmännens stora kunskap och närhet till odlingen bidrar till en mer hållbar produktion. Som en omtänksam djurägare strävar du efter att dina djur ska leva ett friskt och sunt liv, och det gör vi också!