Gå till huvudinnehållet

Energifoder Lantmännen Protect Strong, 25 kg

Ett blodsockerhöjande kompletteringsfoder som motverkar energibrist hos nötkreatur och får. Ger ett extra energitillskott i samband med kalvning och lammning då behovet av extra energi är som störst.

Egenskaper

Egenskaper för Energifoder Lantmännen Protect Strong
Strong är ett blodsockerhöjande kompletteringsfoder som motverkar energibrist hos nötkreatur. Strong kan även ges till tackor i samband med lamning. Strong ger ett extra näringstillskott i samband med kalvning/lammning då behovet är som störst.

Strong höjer blodsockernivån och minskar risken för att djuren drabbas av produktionsstörningar. Strong innehåller även de livsnödvändiga vitaminerna A, D och E. Strong ges till mjölkkor och kvigor som förväntas nå en hög mjölkproduktion under kommande laktation.

Användning
Till mjölkkor och kvigor i samband med kalvning: Ersätt 1 kg kraftfoder med 1 kg Protect Strong. Utfodringen startar ca 2 veckor före beräknad kalvning och fortsätter under de 6-8 första veckorna av laktationen.

Till tackor i samband med lamning: Ersätt 0,2 kg kraftfoder med 0,2 kg Protect Strong per tacka från lamning och under den första månaden av digivningen.

För att inte överskrida fastställda halter av fodertillsatser får utfodring ske med högst 2 gånger rekommenderad mängd per djur och dag. All annan användning sker på egen risk.

Sammansättning
Vete, betpellets, lucernmjöl, propylenglykol (1,2 propandiol), xylitol och arabinitol.

Analytiska beståndsdelar (g/kg)
Råprotein 110, råfett 20, växttråd 110 och aska 46. Energi 13 MJ, NDF 217 g, AAT 74 g och PBV -10 g.

Tillsatser, per kg
Vitamin A (E 672) 40 000 IE, Vitamin D (E 670) 10 000 IE, Vitamin E (3a700) 1 500 mg och Niacin 1 000 mg.

Hållbarhet och lagring
Bör förbrukas inom 12 månader från tillverkningsdag - se bäst före på förpackningen. Förvaras torrt och svalt i tillsluten originalförpackning.

Lantmännen

Lantmännens stora kunskap och närhet till odlingen bidrar till en mer hållbar produktion. Som en omtänksam djurägare strävar du efter att dina djur ska leva ett friskt och sunt liv, och det gör vi också!