Gå till huvudinnehållet

Elkedjesåg STIHL MSE 141 C-Q

Mycket lätt elsåg med optimal ergonomi och extra hög säkerhet tack vare Stihl QuickStop Super bromssystem. Den perfekta sågen för uppgifterna runt huset och för vedsågning.

Egenskaper

Jobba med STIHL

STIHL tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att kunna erbjuda STIHL produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.

 

Egenskaper för Motorsåg STIHL MSE 141

Vill du slippa avgaser, buller eller arbeta inomhus, välj då en eldriven motorsåg.

  • Siktfönster – enkelt att se nivån på kedjeolja.
  • Gummerat handtag – skönt att hålla i och ger bra grepp.
  • Verktygslöst tanklock – enkelt att öppna och fylla på.

Genomskinlig oljetank

Full insyn så att du inte går tom! Tack vare den genomskinliga tanken har du alltid full överblick över oljenivån. Sågkedjeoljan fylls enkelt och bekvämt på med STIHL påfyllningssystem för olja.

Kabeldragavlastning

Kabeldragavlastningen ser till så att stickkontakten inte lossar oaviktligt vid drag i kabeln.

Kedjespänning från sidan

Kedjesträckaren sitter lättåtkomlig fram på sågen i kedjedrevskåpan. Din hand är alltid på säkert avstånd från sågkedjans vassa skärtänder och spetsarna på barkstödet.

Kedjebroms QuickStop Super (Q)

Ett extra bromssystem för ökad säkerhet - bara hos STIHL. Sågkedjan stannar inte bara vid ett kraftigt kast eller när kedjebromsen aktiveras via det främre handtaget, utan även när det bakre handtaget släpps. Kedjans rotation stoppas på sekunden vilket ger dig som användare ett ännu bättre skydd.

STIHL Ematic kedjesmörjning

STIHLEmatic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst och oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

Topplacerad tankpåfyllning

Kedjeoljans tanköppning sitter placerad uppe på sågen vilket gör det både enkelt och bekvämt att fylla på ny sågkedjeolja.

Överbelastningsskydd

Högsta effekt utan överbelastning! Om din motorsåg skulle gå för varm stängs elmotorn automatiskt av för att skydda sig mot skador och överhettning. Efter bara en kort stund har motorn svalnat och du kan utan problem börja arbeta igen.

Teknisk data

Delning sågkedjor: 3/8 " P

Effekt: 1.400,0 W

Kabellängd: 0,4 m

Ljudeffektnivå: 101 dB(A) 

Ljudtrycksnivå: 90 dB(A)  

Märkspänning: 230 V 

STIHL Oilomatic sågkedjor: Picco Micro Mini 3 (PMM3)

Vibrationer vänster/höger: 3,3/4,2 m/s² 

Vikt: 4,1 kg

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL.