Gå till huvudinnehållet

Blomsterblandning Granngården Blomsteräng, 1 kg

En blomsteräng lockar till sig nyttoinsekter och ökar pollineringen. Med Granngårdens Blomsteräng med vilda blommor och utvalda gräsfrö kan du skapa en naturlig blomsteräng med många olika blommor i din egen trädgård.
Miljömärke Bower

Egenskaper

Egenskaper för Blomsterblandning Granngården Blomsteräng 
Granngårdens gräsfröblandning Blomsteräng innehåller 15 olika vilda blommor och är perfekt för dig som vill skapa en naturlig blomsteräng med många olika blommor. Blomsterfröna är blandade med 75% majskolvsgranulat för att underlätta en jämn spridning och blandningen innehåller även 10% utvalda gräsfrö för att skapa en bra undervegetation.

Tidpunkt för sådd
Början på våren till sensommaren. Bästa såtid är på sensommaren eftersom man då utnyttjar örternas naturliga rytm. Många örter gror våren efter sådd, när vinterkylan har upphävt groningsvilan, under det att andra gror direkt på hösten.

Blomningstid 
Börjar blomma cirka 8 veckor efter sådd och fram tills frosten kommer. Blomställningarna blir 60–80 cm höga.

Så anlägger du en blomsteräng 
Det absolut bästa underlaget är en näringsfattig, sandblandad mulljord och ogräsfri yta. Ren sandjord förbättrar du med ogödslad torv eller kompost utan gräs. Har du lerjord ska du istället blanda upp den med grovt grus.

Räfsa ytan som skall sås före sådd, efter sådd platta ytan med baksidan på räfsan eller vält.

Skötsel 
Att etablera en blomsteräng i balans tar flera år. Ängen förändras hela tiden beroende på underlaget men även var i landet ängen finns och yttre förhållanden påverkar. Slå ängen helst med lie eller klipp ner ängen efter blomningen. Låt klippet ligga kvar tills frökapslarna är mogna och öppnat sig så att nytt frö sprids.

Innehåll
Sommarlin
Ringblomma
Blåklint
Blåeld
Vallmo
Förgätmigej
Gyllenlack
Åkerlätt
Prästkrage
Borstnejlika
Sommarslöja vit
Judas Silverpenning
Sommarglim
Riddarsporre
Fingerborgsblomma
Röllika
Gurkört
Fjädernejlika

1 kg frö räcker till cirka 100 m².