Gå till huvudinnehållet

Batterimotorsåg Stihl MSA 140 C-BQ, 36 V

MSA 140 C-BQ är en lätt batteridriven motorsåg från Stihl perfekt för den egna tomten eller hantverksarbeten. Den smala 1/4"-PM3 kedjan ger hög skäreffekt och motorsågen är topputrustad med bland annat mjukt grepp och snabbt och enkelt kedjebyte och kedjespänning med Stihls snabbkedjespänning.Levereras komplett med batteri AK 30 och laddare AL 101. Mer

Art.nr : 1261912

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar

Jobba med Stihl! 
Stihl tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda Stihls produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.

Egenskaper för Batterisåg Stihl MSA 140 C-BQ, 36 V
Denna lätta batteridrivna motorsåg från Stihl är perfekt för den egna tomten eller hantverksarbeten och har 25% högre skäreffekt än MSA 120 C-BQ.  Motorsåg MSA 140 C-BQ har en tyst gång och du behöver inte ha på dig några hörselskydd. Den smala 1/4"-PM3 sågkedjan ger hög skäreffekt med rena fina snitt och lugn gång. Med den transparenta oljetanken ser du enkelt när det är dags att fylla på vilket är lätt och smidigt att göra tack vare det verktygslösa tanklocket.

EC-motor
Motorsågens EC-motor hämtar ut ända upp till 55% mer effekt ur batteriet samtidigt som den skonar batteriet och ökar dess livslängd med upp till 70%. Motorn låg vikt, kompakta mått och är näst intill omöjlig att slita ut.

Manöverhandtag
Det mjuka svarta greppet på bakre handtaget ger ett säkert och bra grepp. Motorsågens gasreglage låses enkelt upp via låsknappen på sidan.

QuickStop Super funktion (Q)
Extra bromssystem för högre säkerhet – bara hos Stihl. Sågkedjan stannar inte bara vid ett kast eller när du själv slår till bromsen, utan också så fort du släpper det bakre handtaget. Kedjan stannar inom en sekund vilket ger dig som användare ett mycket bra och utökat skydd.

Ematic kedjesmörjning
Stihls Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst och oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

Snabbkedjespänning
Stihls snabbkedjespänningssystem gör det mycket enkelt att spänna kedjan. Efter att kedjedrevet lossats spänns kedjan via en inställningsratt. Helt utan verktyg!

Transportläge
Batteriet kan sättas i två olika lägen. I första läget, transportläget, är batteriet fast fixerat i motorsågen, men inte i kontakt med kontaktytorna i maskinen. I andra läget, driftsläget, är batteriet helt intryckt och batteriets och maskinens kontaktytor ligger mot varandra.

Tvåhandsgrepp
Motorsågens ergonomiskt utformade handtagsbåge och det bekväma bakre handtaget med mjukt grepp gör att du kan arbeta både säkert och med hög komfort i alla lägen.

Tekniska data
Batteridriftstid AK 30: 45 min
Batteriteknik: Lithium-Ion COMPACT
Delning sågkedjor: 1/4"P
Ljudeffektnivå: 94 dB(A) 
Ljudtrycksnivå: 83 dB(A)  
Märkspänning: 36 V
Standard skärlängd:  30 cm
Stihl Oilomatic sågkedjor: Picco Micro 3 (PM3)
Svärdslängd (standard): 12 tum
Vibrationer vänster/höger: 4,3/4,8 m/s²
Vikt utan batteri: 2,6 kg

MSA 140 C-BQ levereras komplett med batteri AK 30 och laddare AL 101.

Stihl

Vi på Granngården är stolta över att kunna erbjuda ett brett sortiment från välrenommerade proffsvarumärket STIHL. Bolaget är marknadsledande i flera av sina produktområden och varumärket är idag synonymt med hög kvalitet och maskiner för proffs och konsument.