Gå till huvudinnehållet

Batterimotorsåg STIHL MSA 140 C-B, 36 V

MSA 140 C-B är en lätt batteridriven motorsåg från Stihl perfekt för den egna tomten eller hantverksarbeten. Den smala 1/4"-PM3 kedjan ger hög skäreffekt och motorsågen är topputrustad med bland annat mjukt grepp och snabbt och enkelt kedjebyte och kedjespänning med Stihls snabbkedjespänning.
Miljömärke Gröna Punkten

Egenskaper

Denna lätta batteridrivna motorsåg från STIHL är perfekt för den egna tomten eller hantverksarbeten och har 25% högre skäreffekt än MSA 120 C-B. Motorsåg MSA 140 C-B har en tyst gång och du behöver inte ha på dig några hörselskydd. Den smala 1/4"-PM3 sågkedjan ger hög skäreffekt med rena fina snitt och lugn gång. Med den transparenta oljetanken ser du enkelt när det är dags att fylla på vilket är lätt och smidigt att göra tack vare det verktygslösa tanklocket.

EC-motor

Motorsågens EC-motor hämtar ut ända upp till 55% mer effekt ur batteriet samtidigt som den skonar batteriet och ökar dess livslängd med upp till 70%. Motorn låg vikt, kompakta mått och är näst intill omöjlig att slita ut.

Manöverhandtag

Det mjuka svarta greppet på bakre handtaget ger ett säkert och bra grepp. Motorsågens gasreglage låses enkelt upp via låsknappen på sidan.

Ematic kedjesmörjning

STIHL Ematic-System består av Ematic svärdet, Oilomatic sågkedjan och en manuellt eller automatiskt justerbar oljepump. Den speciella konstruktionen på svärdet och kedjan gör att kedjeoljan utan några förluster hamnar där den behövs som bäst och oljeförbrukningen kan sänkas med ända upp till 50%.

Snabbkedjespänning

STIHL snabbkedjespänningssystem gör det mycket enkelt att spänna kedjan. Efter att kedjedrevet lossats spänns kedjan via en inställningsratt. Helt utan verktyg!

Transportläge

Batteriet kan sättas i två olika lägen. I första läget, transportläget, är batteriet fast fixerat i motorsågen, men inte i kontakt med kontaktytorna i maskinen. I andra läget, driftsläget, är batteriet helt intryckt och batteriets och maskinens kontaktytor ligger mot varandra.

Tvåhandsgrepp

Motorsågens ergonomiskt utformade handtagsbåge och det bekväma bakre handtaget med mjukt grepp gör att du kan arbeta både säkert och med hög komfort i alla lägen.

Tekniska data

Batteridriftstid AK 30: 45 min

Batteriteknik: Lithium-Ion COMPACT

Delning sågkedjor: 1/4"P

Ljudeffektnivå: 94 dB(A) 

Ljudtrycksnivå: 83 dB(A) 

Märkspänning: 36 V

Standard skärlängd: 30 cm

STIHL Oilomatic sågkedjor: Picco Micro 3 (PM3)

Svärdslängd (standard): 12 tum

Vibrationer vänster/höger: 4,3/4,8 m/s²

Vikt utan batteri: 2,6 kg

MSA 140 C-B levereras komplett med batteri AK 30 och laddare AL 101.