Gå till huvudinnehållet

Batteriladdare CTEK Multi MXS 5.0

MXS 5.0 är en avancerad mikroprocessorstyrd batteriladdare med inbyggd automatisk temperaturkompensering som erbjuder oslagbar prestanda för blybatterier från 1,2 Ah upp till 110 Ah.

Egenskaper

 

  • Komplett batterivård – unikt och patenterat system för återställning, laddning och underhåll av alla typer av blybatterier för att maximera prestanda och förlänga batteriets livslängd.
  • Säker och enkel att använda – säkerhet för användaren genom gnistfri drift och skydd mot inkoppling med fel polaritet. Elsäkerhet för fordon genom exceptionellt ren spänning och ström utan spänningsvågor. Batteriet behöver inte kopplas bort från fordonet under laddningen.
  • "Anslut och glöm bort" – "plug and play"-teknik som är lätt att använda. Välj program och läge och låt sedan laddaren göra resten.
  • Unik laddning i åtta steg – det patenterade åttastegsprogrammet testar batteriets tillstånd och återupplivar, laddar och underhåller batteriet för att maximera batteriets livslängd och prestanda. RECOND återställer djupt urladdade och skiktade batterier. FLOAT/PULSE-underhåll säkerställer batterivården under inaktiva tidsperioder.
  • Temperaturkompensering – inbyggd automatiskt kompensering av laddningsspänningen beroende på omgivningstemperatur för att säkerställa laddning i extremt låga eller höga vädertemperaturer.
  • Förlänger batteriets livslängd – de unika funktionerna hos CTEK-laddare samverkar för att maximera batteriets tillförlitlighet, prestanda och livslängd.

MXS 5.0 har funktioner som undersöker och visar om batteriet kan laddas och bibehåller laddning. Den har en speciell rekonditioneringsfunktion som återställer skiktade och djupt urladdade batterier, en unik underhållsladdning och ett läge för optimerad laddning under kalla vinterdagar. MXS 5.0 klarar även laddning av krävande batterier (t.ex. Optima). Hela laddningsprocessen går att följa på den unika displayen. 

MXS 5.0 är en helautomatisk 8-stegsladdare som ger 0,8A eller 5A för 12V-batterier mellan 1,2 och 110Ah och den lämpar sig för underhållsladdning upp till 160Ah. Laddaren är IP 65-klassad (stänk- och dammtät), skyddar fordonselektroniken, skapar inga gnistor och är polaritetsskyddad och kortslutningssäker. Den levereras med 5 års garanti.

Teknisk data
Spänning in: 220-240VAC, 50-60Hz 
Spänning ut: 14.4V, 14.7V, 15.8V 
Laddström: 5ARippel: <4 % 
Omgivningstemperatur: -20°C till +50°C, uteffekten reduceras automatiskt vid högre temperatur 
Typ av laddare: åttastegs, helautomatisk laddningscykel 
Batterier: 12V bly/syrabatterier (öppna, MF, AGM, Calcium/Calcium och GEL) 
Batterikapacitet: 1.2-110Ah, upp till 160Ah för underhållsladdning 
Dimensioner (l x b x h): 168 x 65 x 38 mm 
Kapslingsklass: IP 65 
Vikt: 0.6 kg

CTEK

CTEK helautomatiska batteriladdare analyserar, åtgärdar, laddar och underhåller alla typer av blysyrabatterier.