Gå till huvudinnehållet

Äpple 'James Grieve' E Svagväxande

Engelsk ursprungsort som ger ett medelstort äpple med glänsande skal. Fruktköttet är vitt, fast och saftigt med en sötsyrlig och säregen arom.

Egenskaper

James Grieve är en engelsk ursprungsort som ger ett medelstort äpple med glänsande skal. Fruktköttet är vitt fast och saftigt och aromen är sötsyrlig och säregen. Frukten är stötkänslig och passar bra i trädgårdar för att ätas direkt från trädet.

James Grieve är ympad på grundstammen B9 som ger ett svagväxande och härdigt träd och sorten ger frukt två-tre år efter plantering. Äppelträdet blommar med vackra små rosa blommor i maj och äpplena skördas i september till oktober. Frukten kan förvaras någon månad.

Plantera den unga plantan i sol-halvskugga gärna näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Håll jorden fuktig under torra somrar. Trädet kan behöva kartgallras.

Äppelträd James Grieve levereras med ett uppbindningskit som innehåller tryckimpregnerad stolpe, gnagskydd mot vilt och sadelgjord att binda upp med.

Latinskt namn: Malus domestica 'James Grieve' E, B9

Kategori: Fruktträd

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 40-60 cm

Grundstam: B9

Fruktfärg: Gulgrön med röda strimmor

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-3

Mognadstid: Oktober-november

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.