Gå till huvudinnehållet

Äpple 'Discovery' E Svagväxande inkl uppbindningskit

Ett tidigt mognande äpple med lätt rosafärgat skal och fast, sött fruktkött. Bra hållbarhet men kan även användas direkt som ätäpple eller i desserter.

Egenskaper

Sorten 'Discovery' är ett tidigt mognande äpple med ett lätt rosafärgat skal och fast, sött fruktkött. Trädet blommar med rosavita blommor i maj och äpplena som mognar i augusti till september har bra hållbarhet men går även bra att användas direkt som ätäpple eller i desserter.

’Discovery’ är ympat på grundstammen B9 som ger ett svagväxande och härdigt träd som ger frukt två-tre år efter plantering. Viktigt att känna till är att äppelträd på B9 har ett svagt rotsystem och kräver trädstöd hela livet.

Plantera äppelträdet i sol-halvskugga i näringsrik, mullrik och väldränerad jord och beskär och ta bort skadade och inåtväxande grenar juli-sept och på vårvintern. Pollineras av andra medeltidigt blommande sorter som ’Aroma’, ’James Grieve’, ’Lobo’ och ’Mio’.

Levereras med ett uppbindningskit med tryckimpregnerad stolpe, gnagskydd mot vilt och sadelgjord att binda upp med.

Latinskt namn: Malus domestica 'Discovery' E, B9

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 40-60 cm

Grundstam: B9

Fruktfärg: Röd

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-3(4)

Mognadstid: September-oktober

Certifierat fruktträd som odlad i Sverige. E-planta. Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.