Gå till huvudinnehållet

Äpple 'Discovery' E Svagväxande

Tidigt mognande äpple med lätt rosafärgat skal och fast, sött fruktkött. Bra hållbarhet men kan även användas direkt som ätäpple eller i desserter.

Egenskaper

Discovery är ett tidigt mognande äpple med ett lätt rosafärgat skal och fast, sött fruktkött. Trädet blommar med rosavita blommor i maj och äpplena som mognar i augusti till september har bra hållbarhet men går även bra att användas direkt som ätäpple eller i desserter.

Äppelträd ’Discovery’ är ympat på grundstammen B9 som ger ett svagväxande och härdigt träd som ger frukt två-tre år efter plantering. Viktigt att känna till är att äppelträd på B9 har ett svagt rotsystem och kräver trädstöd hela livet.

Plantera trädet i sol-halvskugga i näringsrik, mullrik och väldränerad jord och beskär och ta bort skadade och inåtväxande grenar juli-sept och på vårvintern. Pollineras av andra medeltidigt blommande sorter som ’Aroma’, ’James Grieve’, ’Lobo’ och ’Mio’.

Latinskt namn: Malus domestica 'Discovery' E, B9

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 40-60 cm

Grundstam: B9

Fruktfärg: Röd

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-3(4)

Mognadstid: September-oktober

Certifierat fruktträd som odlad i Sverige. E-planta. Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.