Gå till huvudinnehållet

Äpple 'Amorosa' E

Äpple Amorosa har en gulgrön grundfärg med röd täckning, smaken har en fin balans mellan syra och sötma och fruktköttet är saftigt och fast.

Egenskaper

Äpple Amorosa påminner om ett Aroma-äpple i formen och har en gulgrön grundfärg med röd täckning, ett saftigt och fast fruktkött och smaken har en fin balans mellan syra och sötma. Äpplet passar både som ätäpple och i matlagning.

Äppelträd Amorosa är ett upprätt och medelstarkt växande träd som ger jämn och fin skörd. Sorten blommar med rosavita blommor i maj och äpplena mognar i oktober till december. Bästa placering är i sol till halvskugga i näringsrik, mullrik och väldränerad jord. Vattna medelmåttligt och se till att hålla jorden fuktig under varma somrar. Beskärning sker i juli-september och på vårvintern.

Trädet levereras med ett uppbindningskit innehållandes tryckimpregnerad stolpe, gnagskydd mot vilt och sadelgjord att binda upp med.

Latinskt namn: Malus domestica 'Amorosa' E

Kategori: Fruktträd

Krukstorlek: 28-35 cm

Stamhöjd: 60-80 cm

Grundstam: A2

Fruktfärg: Röd på hela äpplet

Trivs bäst i: Öppet soligt

Zon: 1-4

Mognadstid: Oktober-december

Observera att bilderna på växterna visar hur de kommer att se ut färdigvuxna och etablerade, inte hur de ser ut vid leverans.