Förstoring av bild

Japansk azalea 'Kermesina'

Art nr: 1168614
0 (0)

Rosaröd rikligt blommande Azalea med en fantastisk överdådig blomning i maj. Liten och tät buske med små näpna vintergöna läderartade blad. 

229 :-
(183,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Japansk azalea 'Kermesina'
Japansk azalea är en släkting till rhododendron som blommar med en  fantastik klar och sprudlande rosaröd färg. Denna söta lilla buske är vintergrön och pryds av små läderartade blad som sitter kvar året runt. Får rödrosa blomsterknopparna som täcker hela busken och slår ut i en överdådig blomning i maj. Blomningen sker i mindre klasar av klockformade blommor där varje blomma har en egen stjälk. Blommorna är mycket vackra att använda som dekoration i fågelbad eller vattenfyllda fat. Denna kraftfullt blommande Azalea går lika bra att plantera i kruka som solitär vid stenplatser, dammar eller i lummiga rabatter ackompanjerad av rhododendron. Dock bör man liksom med rhododendron tänka på att den kräver torvblandad lucker surjord och trivs bäst i halvskugga, i vindskyddade och något fuktiga lägen. 

Höjd: 20-25 cm
Krukstorlek: 15-19 cm 
Latinskt namn: Rhododendron Kermesina (Azalea) 
Typ: Rhododendron 
Lövverk: Mörkgrön
Blomfärg: Rosaröd
Blomningstid: Maj-juni
Trivs bäst i: Halvskugga
Jordmån: Surjord
Zon: 1-3

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.