Förstoring av bild

Havtorn 'Romeo'

Art nr: 1168187
0 (0)

Havtorn 'Romeo' är en dekorativ buske (hanplanta) med olivliknande grågröna, silvriga blad. Havtorn är tvåkönad så du behöver båda han- och honplanta för att den ska ge bär.

199 :-
(159,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-04-05 07:03

Egenskaper för Havtorn 'Romeo'
Havtorn (hanplanta) blir en stor och bred buske med vackert grågröna, silverglänsande blad. Är mycket uppskattad för sin tålighet och sina aromatiska, C-vitaminrika gulorangea bär. Bären används inom hälsomedicin som oljor, marmelader och kosttillskott. Havtorn har odlats i århundranden för sina positiva hälsegenskaper.

Busken klarar att växa i sand och torrjord i soliga lägen. Lämplig som läplantering då den tål salt och vind. Växtsättet är brett och därför kan stöd vara på sin plats för att få upp höjden snabbt. Busken kan bli upp till 3 meter hög. Havtorn är tvåkönad och för säker skörd måste man ha både han och honplantor. En hanplanta på 5 honplantor kan vara en lämplig fördelning. Låt honplantorna växa och håll nere hanplantan genom beskärning. Tål kraftig beskärning.

Höjd: Buske
Krukstorlek: 15-20 cm
Latinskt namn: Hippophae rhamnoides Romeo (han-pl)
Typ: Prydnadsbuske
Lövverk: Grågrön
Trivs bäst: Soligt
Zon: 1-4

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.