Förstoring av bild

Alpklematis blåviolett, 60-80 cm

Art nr: 1168276
0 (0)

Härdig klematis som trivs även i de norra delarna av landet. Bildar en vackert klängande ranka med blåvioletta blommor mellan maj och juni.

139 :-
(111,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2016-12-19 07:13

Egenskaper för Alpklematis blåviolett
Härdig klematis som trivs även i de norra delarna av landet. Bildar en vackert klängande ranka med 2,5-5 cm stora blåvioletta blommor. Frökapslarna är mycket dekorativa, silvervita och fjäderlätta. Plantera vid staket eller använd som täckning av spaljé eller träd. Trivs i de flesta lägen och jordar men gärna näringsrik och fuktighetsbevarande. Beskär den ej då den blommar på fjolårets rankor, gallra endast varsamt efter blomning. Gödsla under säsong med ett fullgödselmedel. En rekommendation är även att tillsätta benmjöl. Plantera gärna tillsammans med låga perenner eller täck över rotstammen då den är extra känslig där.

Höjd: ca 60-80 cm
Krukstorlek: 14-16 cm
Latinskt namn: Clematis alpina
Typ: Klängväxt 
Höjd vuxen planta: 3 m 
Blomning färg: Blåviolett
Blomningstid: Maj-juni
Trivs bäst i: Sol/Halvskugga
Jordmån: Fuktig jord
Zon: 1-7

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.