Förstoring av bild

Alléträd Vitbrokig skogslönn

Art nr: 1260685
0 (0)

Vitbrokig skogslönn har ett förtrollande och mycket annorlunda bladverk som gör att denna lönnsort särskiljer sig från de vanliga. Bladen har en fängslande batikstruktur i cremevita skiftningar.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

4695 :-
(3756 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Vitbrokig skogslönn 
Färgen på bladen kan beskrivas som olja möter vatten och ett osymetriskt mönster i bladkanterna där cremevitt och grönt möts. För att få de vita kantbladen att bestå bör du beskära bort de grenar som eventuellt inte bär på den typ av blad. Trädet är utmärkt i den medelstora trädgården eller som solitär då dess höjd stannar på 6-10 meter och är relativt upprättväxande med bred krona.

Latinskt namn: Acer platanoides Drummondi 
Typ: Alléträd
Höjd vuxen: 5-6 m 
Bredd vuxen: 6-8 m 
Lövverkets färg: Vitbrokigt till grönt 
Höstfärg: Gul
Trivs bäst: Sol-halvskugga 
Jordmån: Utan krav
Zon: 4

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.