Förstoring av bild

Alléträd Vårtbjörk

Art nr: 1260704
0 (0)

Vårtbjörken, som även kallas hängbjörk, är en klassisk välkänd snabbväxande trädsort som trivs i det svenska klimatet. Björken har hängande grenar och ett grönt bladverk.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

4195 :-
(3356 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Vårtbjörk 
Med sin välkända svartvita bark har björken ett högt klulturhistoriskt värde då de nyutspruckna bladknopparna används som dekoration till midsommar och vid studenten. Grenarna hänger tungt med små mörkgröna blad som på hösten skifta i tydligt orangegult. Vårtbjörken bildar gula hanhängen på våren som sprider mycket pollen. Björken är en av de mest härdiga soterna och kan ses både i södra och norra Sverige.

Latinskt namn: Betula pendula 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 20-25 m 
Bredd vuxen: 8-12 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Höstfärg: Guldgul
Blomfärg: Gröngula hängen
Blomningstid: April-maj
Trivs bäst: Sol-halvskugga 
Jordmån: Utan krav
Zon: 8

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.