Förstoring av bild

Alléträd Skogslind 'Greenspire'

Art nr: 1260790
0 (0)

Kraftigt växande skogslind som blir upp till 20 meter hög. Den välvälvda trubbigt konformade kronan och det täta hjärtformade bladverket gör den populär i alléer och parker.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3295 :-
(2636 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Skogslind 'Greenspire'
'Greenspire' är en kraftigt växande skogslindsort vars sluthöjd är ca 20 meter. Den är sedan länge populär i USA men har funnits i Sverige endast 20-25 år. De små gulgröna blommorna som slår ut i juli är väldoftande och på hösten bildas små hängen till frukter. Grenverket är stadigt och tål både vid och snö. Plantera gärna i mullrik och näringsrik jod.

Latinskt namn: Tilia cordata Greenspire
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 15-18 m
Bredd vuxen: 8-10 m
Lövverkets färg: Mörkgrönt med ljusgrön undersida
Höstfärg: Gyllengul
Blomfärg: Gulvita
Blomningstid: Juni-juli
Trivs bäst: Sol
Jordmån: Väldränerad, näringsrik 
Zon: 4

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.