Förstoring av bild

Alléträd Skogslönn

Art nr: 1260682
0 (0)

Skogslönnnen är ett högt och snabbväxande träd som kan användas som vind- eller solskydd. Bildar ett stort och frodigt träd med grönt bladverk. Finns vild i Sveriges natur.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

2995 :-
(2396 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Skogslönn
Skogslönnen har breda, stora och välformade blad med en högrest snabbväxande lätt fårad stam. Passar i den stora trädgården där ett snabbt och stort vind- eller insynsskydd är önskvärt. Skoglönnens tunna blad är unika och välkända med 5-flikiga urnupningar och tydligt nervatur. Skogslönnen växer vild i Sverige vilket ger ett naturnära intryck och skapar högt bevarandevärde för den inhemska floran. På hösten skiftar de flikade gröna bladen i spektakulösa oreangegula färger och faller till marken och bildar en tät matta av vackra stora blad. Trädets härdighet är stor men för bästa utveckling plantera gärna väldränerad med tillgång till vatten. 

Latinskt namn: Acer platanoides 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 20-25 m 
Bredd vuxen: 8-12 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Höstfärg: Gulröd
Trivs bäst: Sol-halvskugga 
Jordmån: Anspråkslös, ej lerjord 
Zon: 6

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.