Förstoring av bild

Alléträd Skogslönn 'Royal Red'

Art nr: 1260691
0 (0)

Skogslönnen har ett dramatiskt och uppseendeväckande rödfärgat bladverk med de karaktäristiska stora 5-flikiga lönnbladen. Ett upprättväxande och stort träd som skyddar mot insyn och vind.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

4895 :-
(3916 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Skogslönn 
Trädet blir en uppseendeväckande kontrast i trädgården med de ljusröda till djupt purpurfärgade skira bladen. Trädet är tåligt och lättskött då beskärning inte är ett måste, vilket gör att det passar de flesta trädgårdsägare. Trädet är även snabbväxande för de som önskar ett snabbt upprättväxande, stort träd för insyn- eller vindskydd. Placera i sol eller halvskugga, gärna i väldränerad jord för bästa utveckling.

Latinskt namn: Acer platanoides Royal Red 
Typ: Alléträd
Höjd vuxen: 8-10 m 
Bredd vuxen: 8-10 m 
Lövverkets färg: Purpurglänsande 
Höstfärg: Röd
Trivs bäst: Sol-halvskugga 
Jordmån: Djup, väldränerad 
Zon: 4

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.