Förstoring av bild

Alléträd Rosenhagtorn

Art nr: 1260709
0 (0)

Rosenhagtorn har en överdådig rosa blomning tidigt på våren. Trädet är tåligt och lättodlat för att kunna planteras i de flesta lägen och jordar.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

4995 :-
(3996 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Rosenhagtorn 
Rosenhagtorn får en fantastisk blomning på våren med rosa små blommor som sitter i klasar. Det mindre trädet är snabbväxande och populärt på offentliga platser och i mindre trädgårdar. Omtyckt för sin mycket dekorativa blomning och sitt frodigt grönskande bladverks härdighet.

Latinskt namn: Crataegus x media Paul´s Scarlet 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 5-7 m 
Bredd vuxen: 3-6 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Blomfärg: Rosaröda
Blomningstid: Maj-juni
Trivs bäst: Sol
Jordmån: Näringsrik, något lerig 
Zon: 4

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.