Förstoring av bild

Alléträd Rödek

Art nr: 1260760
0 (0)

Rödeken är en mycket snabbväxande ek för stora miljöer. Trädet gör sig bra som alléträd och får fantastiska rödbruna höstfärger.

2695 :-
(2156 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Rödek
Stora, djupflikiga, spetsiga blad med en präktig röd höstfärg pryder den amerikanska Rödeken. Trädet växer mycket fort och bildar stora, luftiga och lite oregelbundna kronor. Stambarken är påfallande ljusgrå och slät. Lämplig som alléträd eller i grupplanteringar. Anspråkslöst träd som är vind- och torktåligt.

Latinskt namn: Quercus rubra 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 20-35 m
Bredd vuxen: 12-18 m
Lövverkets färg: Grönt
Höstfärg: Röd
Trivs bäst: Sol-halvskugga
Jordmån: Fuktig, lerig, sandig 
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.