Förstoring av bild

Alléträd Praktrönn

Art nr: 1260774
Övriga
0 (0)

Praktrönnen har en vit blomning på våren som sedan utvecklas till intensivt röda bärklasar som ramas in av ett vackert och färgskiftande bladverk.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

2495 :-
(1996 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Praktrönn
Praktrönnen har en rikligare fruktsättning än många andra rönnbärssorter. Krona är rundad och grenar ut sig snirkligt, vilket gör den dekorativ även på vinterhalvåret efter lövsläppning. De små vinterknopparna är svartbruna, något klibbiga och kan tydligt ses på de kala grenarna. Trädet är lättodlat, lättskött och klarar av att planteras på de flesta platser. Plantera dock inte på alltför kompakt jord.

Latinskt namn: Sorbus decora 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 4-7 m
Bredd vuxen: 4-5 m
Lövverkets färg: Blågrönt
Höstfärg: Orangerött
Trivs bäst: Sol, öppet läge
Jordmån: Anspråkslös men undvik kompakterad mark 
Zon: 6

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.