Förstoring av bild

Alléträd Pelaravenbok

Art nr: 1260706
0 (0)

Pelaravenboken är ett medelstort träd med smal pelarformad tät krona. Har friskt gröna, ovala och spetsiga blad som får en gyllengul höstfärg.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

5795 :-
(4636 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Pelaravenbok
Långsamtväxande träd med friskt gröna blad. Behåller delvis de döda bladen över vintern, då de sitter kvar och är dekorativa i bronsfärg. Trädet har ganska anspråkslösa jordkrav men trivs extra bra i humus och kalkrik jord. Ett mycket bra stads- och gatuträd som tål både djup skugga och avgaser. Trädet upskattas även av fåglar. 

Latinskt namn: Carpinus betulus Frans Fontaine 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 8-12 m 
Bredd vuxen: 4-5 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Höstfärg: Gul
Trivs bäst: Sol-skugga 
Jordmån: Humusrik & kalkrik
Zon: 4

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.