Förstoring av bild

Alléträd Paradisäpple

Art nr: 1260725
0 (0)

Litet dekorativt prydnadsträd som får många enkla vita blommor på våren. Trädet är fint även på hösten med fantastiska färger och små gulorangea frukter.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3795 :-
(3036 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Paradisäpple
Får rikligt med vita små väldoftande blommor som spricker ut i maj. Frodigt grönt bladverk och upprättväxande grenar och växtsätt gör den utmärkt för solitär plantering. Kronan är tät och skapar härliga miljöer. På hösten får den fantastiska färger och små gulorangea frukter i knippen som sitter kvar länge. Mycket härdig och tålig sort, skorvresistent. Lättodlad och lättskött.

Latinskt namn: Malus x zumi Professor Sprenger 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 4-5 m 
Bredd vuxen: 4-5 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Höstfärg: Gulröd
Blomfärg: Rosa knoppar, vita enkla blommor 
Blomningstid: Maj-juni
Trivs bäst: Full sol
Jordmån: Näringsrik, väldränerad 
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.