Förstoring av bild

Alléträd Oxel

Art nr: 1260782
0 (0)

Oxel är mest känd för sin otroliga tålighet, sitt stabila växtsätt och sin breda släta, kraftiga stam som avslutas med en flergrenad krona.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3795 :-
(3036 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Oxel 
Oxeln kan ses utspridd i södra delarna av landet där den trivs i dungar, ängsbackar och på steniga stränder. Det är en av de mest vattensnåla träden och är härdigt både för vind, salt och snö. Bladverket är karakteristiskt format och skiftar i blågrått och grönt. På hösten färgas bladen i orangerödbruna färger. Trädet får röda små fruktklasar i oktober som är omtyckta av fåglar. Plantera gärna som stads- och gatuträd eller i aléer och vindutsatta lägen.

Latinskt namn: Sorbus intermedia 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 10-12 m
Bredd vuxen: 6-8 m
Lövverkets färg: Mörktgrönt med grå undersida 
Höstfärg: Gul-rödbrun 
Blomfärg: Vit
Blomningstid: Juni
Trivs bäst: Sol-halvskugga
Jordmån: Fuktig, närings- och kalkrik 
Zon: 6

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.