Förstoring av bild

Alléträd Naverlönn

Art nr: 1260679
0 (0)

Ett långsamtväxande medelstort träd med fräscha gröna sommarfärger. Naverlönnen har ett europeiskt ursprung och växer vilt i stora delar av europa. Trivs bäst i lite kalkhaltig jord.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3690 :-
(2952 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Naverlönn
Naverlönnen är ett medelstort träd som sällan blir högre än 15 meter, men kan bli upp till 25 meter. De unga 3-5 flikiga bladen har en svagt rosa färgton men blir senare under sommaren fräscht mörkgröna. Utmärkande för arten är att lövfällningen sker med början i toppen och sedan går allt längre ner på trädet. Trädet får skiftande gula bladnyanser på hösten. Naverlönnen är en av få lönnar som härstammar från Europa och trivs bäst i kalkhaltiga jordar. Härdig i zon I-IV. Växer relativt långsamt och kan bli 100-150 år gammalt.

Latinskt namn: Acer campestre 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 7-15 m 
Bredd vuxen: 6-8 m 
Lövverkets färg: Mörkgrönt 
Höstfärg: Bronsgul 
Trivs bäst: Sol-skugga 
Jordmån: Näringsrik, kalkhaltig 
Zon: 4

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.