Förstoring av bild

Alléträd Klotpil

Art nr: 1260769
0 (0)

På sommaren liknar klotpilen ett frodigt moln som bärs upp av en kraftig och fårad stam och på vintern träder de raka tättsittande grenarna fram.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

2095 :-
(1676 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Klotpil 
Har en rundad krona med ett tätt grönt bladverk. Koltpilen är lättodlad och mycket tacksam för fuktiga jordar med mycket mullrikt material att sprida sina rötter i. Trädet växer snabbt för de som önskar ett stort och härdigt täd utan att behöva vänta allt för länge. Placera i större trädgårdar, parker eller nära hav/vatten.

Latinskt namn: Salix fragilis Bullata 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 7-9 m
Bredd vuxen: 8-10 m
Lövverkets färg: Glansigt blågrönt 
Blomfärg: Gula videkissor
Blomningstid: Vår
Trivs bäst: Sol-halvskugga
Jordmån: Anspråkslös 
Zon: 7

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.