Förstoring av bild

Alléträd Kejsarlind

Art nr: 1260797
0 (0)

Kejsarlinden är den vanligaste parklinden med sin kägelformade krona och sitt livfulla frodiga bladverk. Får väldoftande blommor på våren och dekorativt hängande frukter på hösten.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3295 :-
(2636 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Kejsarlind
De röda skotten ger vacker kontrast på våren och under sommaren spricker rikligt med gulgröna väldoftande blommor ut. Trädet har ett kulturhistoriskt värde och kan ofta ses i parker och gamla trädgårdar. Denna sort gör sig speciellt bra i stadsmiljö och som alléträd då den är storvuxen och har en smalare upprätt krona. Plantera gärna i näringsrik och mullrik jord.

Latinskt namn: Tilia x europaea Pallida
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 20-21 m
Bredd vuxen: 12-15 m
Lövverkets färg: Mörkgrönt glansigt
Höstfärg: Gul
Trivs bäst: Sol-halvskugga
Jordmån: Näringsrik, genomsläpplig
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.