Förstoring av bild

Alléträd Japansk magnolia

Art nr: 1260719
0 (0)

Ett stadigt och charmigt träd med vresigt, snirkligt och grovt grenverk. Har en snövit blomning som äger rum på bar kvist i april-maj.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

4795 :-
(3836 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Japansk magnolia
Japansk magnolia tillhör de mest robusta i sitt släkte. Det snirkliga grenverket skapar mönster vintertid för att sedan bära upp sina många stora ludna blomknoppar. Blommor med doftande och snövita blommor på bar kvist i april-maj. Bladen är gröna och får nyanser av brons på hösten. Trädet pryds på hösten av röda baljkapslar som när de öppnar sig avslöjar de röda fröhöljena. Anspråkslös i soligt läge med trivs i mullrik jord.

Latinskt namn: Magnolia kobus 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 5-10 m 
Bredd vuxen: 4-8 m 
Lövverkets färg: Klargrönt
Höstfärg: Gul
Blomfärg: Snövit
Blomningstid: April-maj
Trivs bäst: Soligt & vindskyddat
Jordmån: Väldränerad, näringsrik, neutral-svagt sur jord 
Zon: 3

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.