Förstoring av bild

Alléträd Hästkastanj

Art nr: 1260698
0 (0)

Vårens primadonna som översållas med vackra rosavita asymetriska blomsterklasar. Trädet får en höjd på 20-25 meter och passar i större trädgårdar eller planteringar.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

4195 :-
(3356 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Hästkastanj 
Bomsterklasarna är formade i konformade ställningar och sitter sporadiskt spridda över hela trädet vilket kläder det som en rosavit täckmantel. Den breda konformade kronan behöver sin plats för att göra sig till rätta och passar utmärkt i den större trädgården. Bladverket är frodigt och bladfärgen skiftar från ljusgrönt till mörkgrön under säsong för att sedan övergå i sprakande höstfärger. På hösten mognar taggiga förkapslar med de karakteristiska klotformade kastanjerna.

Latinskt namn: Aesculus hippocastanum
Typ: Alléträd
Höjd vuxen: 20-25 m 
Bredd vuxen: 10-12 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Höstfärg: Orange
Blomfärg: Vitt
Blomningstid: Maj-juni
Trivs bäst: Sol-halvskugga 
Jordmån: Kraftig, näringsrik, fuktig 
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.