Förstoring av bild

Alléträd Glanslind

Art nr: 1260794
0 (0)

Glanslinden skiljer sig från sina släktingar då den har högglansiga blad som är friskt gröna och på hösten skiftar i citrongula färger.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

2295 :-
(1836 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Glanslind 
Blomningen som sker i juli är riklig och väldoftande och de små gulgröna blommorna utvecklas sedan till små citrondoftande frukter. Trädsorten är inte omtyckt av bladlöss vilket förhindar den annars mycket påtagliga honungsdaggen som karaktäriserar linden. Trädet är medelhögt och relativt snabbväxande och bildar en kopakt och välformad krona. Utmärkt för planteringar i parker, stadsmiljöer eller större trädgårdar som solitär.

Latinskt namn: Tilia x europaea Euchlora 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 15-20 m
Bredd vuxen: 6-8 m
Lövverkets färg: Glänsande mörkgrönt
Höstfärg: Citrongul
Trivs bäst: Sol-halvskugga
Jordmån: Lerhaltig, väldränerad och humusrik 
Zon: 4

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.