Förstoring av bild

Alléträd Ginnalalönn

Art nr: 1260693
0 (0)

Ett mycket användbart litet träd till små miljöer eller som masseffekt i stora grupper. En av de bättre lönnarna för en vacker sprakande höstfärg.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3295 :-
(2636 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Ginnalalönn
Ginnalalönnen är ett något mindre träd med lite tunnare grenar och ett öppet växtsätt. Den blir 3-7 meter hög och når den storleken inom 3-5 år. Det graciösa bladverket består av treflikiga blad med rödaktigt bladskaft. Ginnalalönnens absolut största prydnadsvärde är den fantastiska höstfärgen som verkligen sprakar i varma gula, orangea och röda färger. Trädet har små krav på markförhållanden men uppskattar näringsrik jord.

Latinskt namn: Acer tataricum ssp.ginnala 
Typ: Alléträd
Höjd vuxen: 3-7 m 
Bredd vuxen: 5-6 m 
Lövverkets färg: Grönt 
Höstfärg: Röd
Trivs bäst: Sol-halvskugga 
Jordmån: Näringsrik, något fuktig
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.