Förstoring av bild

Alléträd Fågelbär

Art nr: 1260735
0 (0)

Idylliskt vitblommigt träd med söta goda körsbär som mognar i juli. Har ett brett användningsområde i parker, trädgårdar och som alléträd.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3095 :-
(2476 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Fågelbär
Fågelbär är en starkväxande art med vacker stam och underbar vårblomning med enkla, vita blommor. Får gula till mörkröda söta goda körsbär. Trädet har en ljus och lätt krona som inte skuggar så mycket. Höstfärgen är orangeröd och har stort prydnadsvärde. Anspråkslöst, vind- och snötåligt träd.

Latinskt namn: Prunus avium 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 15-20 m
Bredd vuxen: 10-15 m
Lövverkets färg: Grönt
Höstfärg: Gulorange
Blomfärg: Vit
Blomningstid: Maj
Trivs bäst: Sol
Jordmån: Lätt, genomsläpplig 
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.