Förstoring av bild

Alléträd Bergkörsbär

Art nr: 1260752
0 (0)

Mindre flerstammigt träd med rundad krona och bronsgröna blad. Skyar med välfyllda rosa blommor på bar kvist gör sorten till en riktig pärla i trädgården.

Minsta beställningskvantitet 5 stycken.

3995 :-
(3196 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Alléträd Bergkörsbär
Japanskt prydnadsträd som har många fördelaktiga egenskaper. Blomningen är överdådig och bildar skyar av dekorativt fyllda rosa blommor på våren. Bladen är bronsfärgade för att sedan få en djupare rödgrön färg under hösten. Även små röda frukter utvecklas och ger ett dekorativt inslag på senhösten. Trädet är medelstort och blir trädgårdens egna lilla pärla vid knoppsprickning. För att njuta fullt ut av dess skönhet plantera gärna som solitär i ett soligt och vindskyddat område. Kornan är rundad till växtsättet och beskärning är inte ett måste. 

Latinskt namn: Prunus sargentii 
Typ: Alléträd 
Höjd vuxen: 8-10 m
Bredd vuxen: 5-8 m
Lövverkets färg: Grönt
Höstfärg: Lysande mörkröd
Blomfärg: Rosa
Blomningstid: Maj
Trivs bäst: Sol-halvskugga
Jordmån: Djup, varm, väldränerad & näringsrik 
Zon: 5

Alléträden kräver beställning om minst 5 st per artikel/produkt på grund av sin storlek för att kunna levereras.  

Alléträdet är uppkvistat till högstam (ca 180-220 cm) och har en utvecklad krona. Trädet är omplanterat 3 gånger för att få en koncentrerad rotutveckling närmast trädet och en välförgrenad krona. Trädet är odlat på friland och levereras med klump, det vill säga att man har grävt upp och packat in rötterna i väv. 

Ta hand om alléträdet du precis har köpt
När du köpt ditt alléträd online på granngården.se och fått trädet levererat, behöver du ta hand om och förbereda trädet för plantering. I väntan på plantering måste barrotade träd placeras skyddat. T.ex. under en presenning på fuktig och skuggig plats. Om det dröjer längre än ett par dagar innan plantering kan ske, krävs jordslagning.

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.