Förstoring av bild

Musbete Rozol Vete, 10 x 50 g

Art nr: 1250105
Rozol
0 (0)

Rozol Vete är ett musbete som är lämpligt att använda när det finns gott om alternativa födoämnen tillgängliga för mössen. Passar bäst inomhus och på torra platser.

119 :-
(95,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-11-24 11:47

Egenskaper för Musbete Rozol Vete 10 x 50 g
Rozol har en utmärkt smaklighet för husmöss som gärna konsumerar av utlagt bete. Betet innehåller även ett bittermedel, Bitrex, för att minska risken för oavsiktlig förtäring för människor och husdjur, utan att minska smakligheten för mössen. Betet verkar inom några dagar (4-17 dagar) efter att gnagarna har börjat äta av det. Denna fördröjning mellan intag och död är en integrerad del av verkningsmekanismen hos antikoagulanter för att undvika att väcka misstankar hos andra möss, så att hela populationen fortsätter att äta av betet.

Rozol finns i tre olika former; block, pasta, samt bete baserat på vetekorn. Samtliga beten är förpackade i färdiga portionspåsar som placeras i betesstationerna. De olika produkterna har var för sig hög effekt mot möss med några inbördes skillnader;

Rozol Pasta
Ger den bästa ”chockeffekten” vid riklig förekomst av möss.

Rozol Block
Smakligt bete som bättre tål fukt och har lång hållbarhet utomhus.

Rozol Wheat´Tech (vetekorn)
Lämpligt att använda när det finns gott om alternativa födoämnen tillgängliga för mössen.

Rozol får endast användas i åverkanssäkra betesstationer. Har du ingen betesstation så hittar du den här. Sätt ut stationer där det finns synliga spår efter möss, såsom spillning, bon, spår, springor och söndergnagda öppningar. Placera stationerna så nära dessa ställen som möjligt. Avlägsna om möjligt alla andra potentiella livsmedel på dessa platser för att få bästa möjliga effekt av betet.

Möss är sporadiska ätare som konsumerar små mängder på flera utfodringsplatser. För bästa effekt av en behandling bör därför flera betesstationer sättas ut på olika ställen. Antalet betesstationer beror på behandlingsområdets storlek, omfattningen och graden av angrepp. Vid kraftiga angrepp bör avståndet mellan stationerna var mindre än 5 meter.

Använd bekämpningsmedel med försiktighet, läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

Klass 3. Reg.nr 5166.

Säkerhetsdatabladet hittar du här!

Andra tittade även på
Andra köpte också