Förstoring av bild

Lockpipa Hubertus Räv

Art nr: 1143672
0 (0)

Alla rovdjur, och speciellt räven, reagerar på musens korta, ljusa pip, eftersom möss utgör rävens basföda. Rävens hörsel uppfattar vid vindstilla väder muspipet på mer än 100 meter.

132,30 189 :-
(105,84 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Kampanjen gäller t.o.m 2018-01-01

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-11-20 07:14

Muspipet ska du för det mesta bara använda när en räv är inom synhåll men påväg bort. Om du i din närmaste omgivning lyckas hitta ett gömsle ska du gömma dig så tyst som möjligt och frambringa muspipen med oregelbundna intervaller. Detta frambringas genom att muspipan skjuts in under överläppen och att du blåser försiktigt i den. Förutom ett bra gömsle bör du dessutom tänka på att vinden ligger rätt och att räven inte behöver korsa ditt spår när den närmar sig.

Harskrik får du till genom att ta pipan mellan tummen och pekfingret så att de slutna fingrarna och handflatan bildar en liten grotta som är öppen framtill. Genom att räta ut och kröka fingrarna, som ligger tätt intill varandra, och samtidigt stöta in luft i pipan, kan du imitera harens ångestskrik i styrka och tonhöjd så att det låter förvillande likt originalet. Att vrida huvudet medan du lockar och låta skriken ljuda i alla riktningar är att rekommendera. Räven, lon eller vildsvinet hör detta på 1 km avstånd. Anar du att räven är i närheten kan du dämpa lätena genom hålla för med hatten, rockuppslaget eller liknande. Om du redan ser den framsmygande räven låter du bli att locka mer, annars kan räven stanna på långt håll eller också smyga bort från jägare. Du bör locka med harskrik endast under ett fåtal dagar per år på långt från varandra liggande områden.

Andra tittade även på